14/12/2012 kodu, East York, Toronto
Enne jõule oli mõnus soe suur aurav vormitäis Janssoni kiusatus, Rootsis armastatud rooga, justkui rusikas silmaauku. Siin minu versioon selle valmistamiseks.
Järgnevalt hakkisin ja praadisin väheses võis pannil sibulaid, et need muutuks pisut pehmemaks.
Kõige rohkem aega kulus Tallina vürtsikilude puhastamiseks, soovi korral võib ka mõnda muud kiluvarianti proovida, sest...
....siis jääb selline suur läbu ära:
Määrisin ahjupanni võiga mille peale panin poole riivitud kartulitest, nende peale võis soojendatud sibula, siis laotasin peale teise kihi kartuleid. Oluliseim samm, mis kogu roale annab oivalise maitse, oli rõõsa koore peale valamine, nii et see kataks ahjupanni peaaegu servani. Peale panin mõned võitükid ning riivsaia ja lükkasin kupatuse ahju küpsema.
Ahjust avanes väga kena vaatepilt:
Serveerisin koos jõhvikamahla ja küünlavalgusega.
Originaalretsept pärineb NAMI-NAMIst, selle vahega, et ma ei kangitanud oma kartuleid vaid riivisin need õhukesteks viiludeks, nagu olen harjunud.
Ahi sooja!
2 kommentaari:
See retsept on isegi Muumimamma kokaraamatus.
Mind on selle toidu puhul alati kilud veidi ettevaatlikuks teinud aga pean ikka ükskord proovima, kui juba sina seda sööd.
Tead, nii uskumatu kui see ka pole, kilud ja see rõõskkoor ongi peamine, miks see toit nii hea on!!! Proovi. Mul on veel üks karp külmikus.
Postita kommentaar