laupäev, 20. juuni 2015

Kerly Kuime köögis - 30 päevalilleseemne piim



Nüüd kui toitun tervislikumalt katsetan erinevate toitude ja huvitavate avastustega. Üheks selliseks oli päevalilleseemne piim. Kuna ma tavalist piima ei tarvita ja aeg-ajalt mõni retsept või kõht küsivad valget vedelikku, siis oli see väga huvitav väljakutse.



5/3/2015 kodu, Tartu, Eesti


Protsess hakkab pihta juba eelmisel päeval, sest siis tuleb panna tops ehk 250 gr ilma koorteta päevalilleseemneid külma vette likku, kus nad siis üleöö ligunevad.




Hommikul tuleb saadud tulemus loputada jooksva vee all.



Nüüd on aeg piimavalmistamiseks. Selleks tuleb panna neli tassi ehk 250 ml vett blenderisse ja lisada nende peale puhastatud-loputatud päevalilleseemned.



Blenderda vesi ja seemned kolme minuti jooksul ühtlaseks vedelikuks.


See vahutab mõnusalt, aga see on normaalne ja muretsemiseks pole põhjust :)



Järgmisena tuleb samm, mis mulle kõige vähem meeldib, aga see on ka pisut mu enda süü, sest ma pole leidnud selle jaoks sobivat lahendust või õigemini pole selle leidmisega suurt vaeva näinud. Ehk nüüd tuleb kannu valmistatud piim valada kotikesse, mis on kindlasti tihkest riidest tehtud.




See tegevus võtab aega ja nõuab täpsust. Ole selleks valmis :)



Kui sõeludes midagi läbi ei tule, siis on viimane aeg see läbi kanga suruda :)



Saadud ilus segu panna taas blenderisse,...




....lisada 2 supilusikatäit vahtrasiirupit...




...ja törts vaniljesuhkrut....


....blenderda seda 30 sekundit ja piim on valmis kasutamiseks.


Retsept mida kasutasin. Ülihea ja lihtne, kui ma endale vastava koti valmistaksin nagu retseptis soovitatakse :)


































Väga hea isetehtud müsliga ja rooibose teega.


Kommentaare ei ole: