kolmapäev, 11. märts 2015

Kerly Kuime köögis 27 - Kastanikook


Kui keegi on reisilt kaasa toonud põnevaid toiduaineid, mis hakkvad kohe kohe oma realiseerimisaega lõpetama, siis on põnevus leida sobivaim lahendus. Nii juhtus ka minuga. Tervelt pool kilo kastanijahu, millest ma midagi enne kuulnud pole, aga mis Prantsusmaal ilmselt on väga popp.

Igatahes leidsin suhteliselt kiiresti toreda retsepti ja see oli isegi eesti keeles :) Retsepti leiate postituse lõpus. Kuna see on tõesti lihtne valmistada, siis soovitan seda julgesti kõigile gluteenivabu tooteid kasutatavatele inimestele :)


Sega sõelutud kastanijahu, sool, suhkur, ma ise kasutasin vahtrasiirupit, õli ja vesi omavahel. Vaata, et see liiga vedel ei saa.



Määri koogivorm õliga, ma kasutasin ka paberit, et olla kindel, et midagi pannile kinni ei jää.



Vala tainas pannile.


Sega ülejäänud õli koos purustatud pähklitega, kuna mul Kreeka pähkleid ei olnud, kasutasin muud mis oli ning lisasin värsked rosmariinilehed. 


Vala saadud segu taignale ning lükka ahju.


Valmides peaks olema kook pealt pisut krõbe ja kauni väljanägemisega.



Jahuta pisut, serveeri soovi korral moosi või vahtrasiirupiga.


Originaalretsept :)




1 kommentaar:

Kadri ütles ...

ma muidu suur kastanijahu fänn pole aga see tundus küll yummi.