teisipäev, 10. veebruar 2015

Kerly Kuime köögis 26 - Bostoni oad


Siin üks eriline ja aeganõudev retsept - bostoni oad. Pean tõdema, et tegin seda rooga kaks korda, aga minu toit küll nii kaunis, mahlane ja vedel välja ei näinud :) Ehk kellelgi õnnestub paremini.

Retsept asub postituse lõpus.


22/5/2014 kodu, Toronto, Kanada


Peamine osa on oad ja need tuleb panna likku terveks ööks. Kasutasin kuivi valgeid ube. Peale nõrutamist tuleb ube keeta 15 minutit ja jätta muist leoveest alles, mida hiljem kasutatakse.



Haki sibulad.



Leovette lisa tomatid, kasutasin tomati pastat, keeda pisut.


Peale keetmist pane oad kuumakindlasse potti ja lisa hakitud sibulad.


Lisa keeduvee ja tomatipüreele sinep...


...melass.


Sega läbi ja lükka ahju.

NB! See on aeganõudev protsess, sest kogu kupatus peab olema ahjus 5 tundi.



Kes kannatab, see kaua elab!


8 kommentaari:

Arp ütles ...

Ooo, päris põnev retsept! Ettevalmistavaid tegevusi on üksjagu, aga kui kodus on juhuslikult ahiküte, siis 5 tundi ahjus küpsetamist on selle protsessi kõige muretum osa ;)

Kerly ütles ...

Väga kena sellisel juhul.
Aga soovitan soojalt vedelikku rohkem varuda, sest selle viie tunniga kui üldse midagi ei lisaks, oleks tulemuseks kivikõvad terad. Midagi on selles retseptis valesti või olid mul mingid elukõvad oad :)
Igatahes jõudu tööle!

Arp ütles ...

Hautaksin vist seda segu kaane all, 5 tunniga kuivab igasugune toit ahjus kuivikuks :)

Kerly ütles ...

Seda minagi, aga loe retsepti siis saad aru :)

Arp ütles ...

Et mis mõttes...? Lugesin, aga ilmselt ei jätkunud piisavalt taibukust. Kas kaanega ahjupoti kasutamine on illegaalne tegevus :D

Arp ütles ...

Muideks, kas melassi hankimiseks peab tiiru Kanadasse tegema või on seda ka kusagil lähemal kaubandusvõrgust võimalik leida? Tekitasid oma retseptiga tõelise isu see ära proovida, suunurgad tilguvad juba ;)

Kerly ütles ...

Meil ka ikka müüakse, mitte nii levinud kui seal muidugi. Aga näiteks siin on üks variant: http://www.siseminetasakaal.ee/tervisetooted
Muideks seda on hea sisse ka võtta lusikaga, kui seda toidutegemiseks kõike ära ei tarvita. Aga on ka teisi retsepte mis seda nõuavad, eriti näiteks ingveriküpsised, nende retsept on siin: http://kuime.blogspot.com/2013/12/kerly-kuime-koodis-viii-ingverikuosised.html
Neid viimaseid võid mulle edukalt pakkuda :D

Arp ütles ...

Aitäh lingi ja kasuliku vihje eest! ;)