teisipäev, 7. oktoober 2014

Kerly Kuime köögis 21 - Suvikõrvitsa-valge oa pätsid

See on üks mõnusalt suvine, aga ka kaunilt sügisene retsept, mida kindlasti tasub proovida, kes viitsib mässata, sest tulemus on hea ja tervislik, ning proteiinirikas. 

23/3/2014 


Retsept asub paremalpool, kogu vajaliku infoga.


Kõik toiduvalmistamiseks vajaminev: petersell, laimi koor, küüslauk, seller, suvikõrvits, oad, muna, õli, riivsai ja mudiugi sool.


Kõige rohkem mässamist on suvikõrvitsaga, mis tuleb riivida ja siis lisaveest vabastada. Seda ülesannet tuleb eriti hoolikalt täita, sest sellest oleneb suuresti, milline saab pätsikeste tulevik. Soovitav on panna hakitud suvikõrvits puhta köögirätiku sisse ja siis vesi välja pressida. Köögipaberrätti ei soovita, sest see läheb mõnusaks pudruks.


Teine tähelepanunõudja on valge uba. Neid sai öö läbi leotatud, ning nüüd ei olnud keeruline neid ühtlaseks seguks köögikombainis segada.


Hakkida petersell, küüslauk ja seller, ning riivida laimi- või sindrunikoor.


Panna kõik hakitud-riivitud ained muna ja oamassiga kokku ning segada ühtlaseks.


Kõige lõppu lisada suvikõrvits ja riivsai.


Tulemus peaks välja nägema midagi sellist.

Siis tuleb sellest keskmise suurusega pätsikesed teha ning praadida mõlemalt poolt kuldpruuniks.


Valmis nad ongi, head isu! Mina lisasin salatit, natuke kastet ja kurgiviile ing peale pisut pärmihelbeid.


No kellel ei läinud kõht tühjaks?


2 kommentaari:

Kadri ütles ...

ma ise pole suvikõrvitsast kooke tehes niipalju vee väljapigistamisega vaeva näinud.
aga see ilmselt loob tehtava toiduga lähedasema sideme.

Kerly ütles ...

Ma ka polnud enne seda, aga kuna retsept seda tungivalt nõudis, siis tegin, sest mingit lörtsi ma poleks küll pannil tahtnud...