pühapäev, 6. aprill 2014

Kerly - Kuime köögis XIII - Prantsuse värske tomati, läätse ja sibula supp

Siin üks päris hurmav ja toitev läätsesupp mõnusasse pühapäeva.

5/11/2013 kodu, Tartu, Eesti


Vajaminevad koostisained.



Retsept pärineb ühest taimetoiduraamatust, mille päris omanik on Jaanika, aga kes selle pikaks ajaks minu hoolde jättis. 



Esimesena keeta vesi ja valada see peale puljongikuubikutele.


Hakkida sibul ja seller,


samuti ka tomat.


Panna seller-sibul potti ja praadida õlis viis minutit, siis lisada läätsed ja praadida segu ühe minuti jagu.


Siis lisada puljong ja...


 ...tomatid koos vajaminevate maitseainetega. Lasta keema ja siis podiseda kaane all 20 minutit.


Kui see on valmis purustada kogu segu saumiksriga enne, kui...


...see on valmis serveerimiseks.

Tervislik ja hea proteiiniallikas.

2 kommentaari:

kadri ütles ...

prantsuse sibulasupp on üks mu lemmikuid aga see on huvitav edasiarendus.

Kerly ütles ...

See on toiteainerikkam.