reede, 5. aprill 2013

Kerly - Kuime köögis V - külmad rullid

4/3/2013 kodu, East York, Toronto

Ma arvan, et kõik on kuulnud spring rolls'idest ehk kevadrullidest, aga ehk mitte nii palju cold rolls'idest ehk külmadest rullidest. Alljärgnevalt väike õpetus kuidas neid teha. Selleks on vaja:
-riisipaberit
-hakitud erinevaid köögivilju (paprika, seller, avokaado, salat, tomat, kurk, porgand jne)
-tahiinist, maapähklivõist ja sojakastmest kokku segatud kastet

Valmistamisel tulevad abiks lai taldrik, mida on võimalik väikese veega täita, nuga ja lõikealus ning taldrik valmis rullide jaoks.

Esimese sammuna tuleb hakkida köögiviljad  ca 5 cm viiludeks.


Kõige rohkem aeganõudvam on riisipaberi leotamine pehmeks, sest see on väga rabe kuivana. Selleks tuleb ettevaatlikult alustada ühest servast ja keerutada seda õrnalt nagu vinüülplaati grammofonil skrätsi tehes, et vesi tungiks igalepoole. See võtab aega mõned minutid. Soovitav on vahepeal ka paberil teine pool keerata.


Edasi tuleb laotada lõigatud köögiviljad riisipaberi ühele servale.


Et siis mõlemad küljed sisse keerata ja...


...rullida köögiviljad paberi sisse.



Lõpuks on roog valmis. Rulle kastetakse eelnevalt kokkusegatud kastmesse, mis maitseb imehea!


Riisipaber maksab umbes 2 dollarit.



2 kommentaari:

Kadri ütles ...

Hind on väga asjalik tähelepanek.
Tore kevadine retseptivalik.
Ma pean oma toidutegemise fotodega sulle kõvasti järele jõudma.

Kerly ütles ...

Jah, sest on odav ja hea.
Kevadeks sobib hästi ja suveks ka.
Ootan Sinu fotosid, mul mõned veel ootel...aga iga kuu ikka üks retsept.