laupäev, 24. november 2012

Jõuluootus Torontos


Nüüd kui jõuludeni on jäänud üks kuu, oleks tore vaadata, kuidas jõuluootus Torontos välja näeb. Kanadas ja ilmselt ka Ameerika Ühendriikides on tava selline, et kui saab läbi Halloween, mis toimub 31. oktoobril, siis üleöö saab linn jõulureklaamidega kaetud, mõistagi samm-sammult. Mõned on kiiremad ja teised mitte. Eriti kiired on kuulsad kaubamajad, kes tahavad kohe jõulukasumit teenima hakata. Õnneks on ka mõned laisad, mitte küll sõna otseses mõttes, aga paremad kui ärimehed. Vastuse leiad postituse lõpust.


7/11/2012 Yonge-Dundas Square, Toronto, Kanada


Yonge-Dundas väljak on üks kahest peamisest väljakust kesklinnas, see on võrreldav New Yorgi Madison'i väljakuga, mis sai endale jõulurüü üsna varakult novembri alguses, nagu näha on mehed veel täies hoos elektrikaunistuste ülesriputamisega.


 10/11/2012 Danforth tänav, Toronto, Kanada


Danforth on kesklinnast väljuv kena, pikk, väikesi kauplusi, baare ja söögikohti tihedalt täis pikitud meeldiv tänav, kuhu jõulukaunistuste ülespanek venis pisut kauem kesklinnaga võrreldes, aga see on ka mõistetav. Igatahes on sealsed valgustused nüüd üleval ja poodide vaateaknad on täis ilusaid jõuluahvatlusi.


 12/11/2012 Holt Renfrew, Bloor tänav, Toronto, Kanada


Holt Renfrew on kauplus, mis ühena esimestest 1. novembril oma poeaknad jõulurüüsse riietas ning tegi seda oivaliselt. Kadrile ja Liinale tervitusena üks foto koos hobusega.



 17/11/2012 Eaton Centre, Toronto, Kanada


Põhiostukeskuses Eaton Centre'is on ikka eriti suurelt ette võetud kaunistamine ja külastajaid tervitavad suured põhjapõdrad. Muideks samal õhtul kui see foto sai võetud, toimus ametlik linna jõulupuu tulede süütamine.


 17/11/2012 East York, Toronto, Kanada


Ja kõige viimasena panevad jõulukaunistusi iga päev üles Toronto kodanikud, elades kas siis eramajas või korteris. Igaüks teeb seda oma võimete kohaselt. Loodetavasti aitab lumi antud koha ilusamaks muuta.


Tali taeva ei jää!


3 kommentaari:

Kadri ütles ...

Ohjah, teil on päris tõsine jõuluvärk. Meil on ikka veel suht rahulik kuni selle laupäevani ilmselt.
Ma ootan kuni raekoja platsile lambad tuuakse, see on minu jaoks märk, et jõulumeeleolu linna jõuab.

Anonüümne ütles ...

YEEE- kusjuures kohe kui ma nägin seda koeraga pilti, ja siis veel hobusega, siis ma ikka lootsin, et näed, need ei ole siin niisama tehtud! Thnx, Kerly!
PS meil on mõnus lumetorm, ja kõik on valge!
Tervitustega talvisest Tallinnast, Liina

Kerly ütles ...

Konsumerism, muud ei midagi.

Jah, muidugi Liinake, tegin need Sinu jaoks :)